­

Na ruim 5 jaar is het R92 weer gelukt om professor Marianne Farkas van Boston University, een van de grondleggers van de psychiatrische rehabilitatie benadering, naar Nederland te halen. Het was ons een eer om een mooi inhoudelijk programma voor haar samen te stellen. Deze week bezoekt zij niet alleen R92, zij ontmoet ook mensen van GGZ Nederland, Lister, Enik, Lentis, Windesheim & de Hanzehogeschool.

Ze startte haar bezoek deze week met een Masterclass over Herstel en een ontwikkelde Recovery Toolkit met door R92 genodigde gasten, IRB-experts en onze IRB-docenten.

Marianne heeft een aanzienlijke staat van dienst, met internationale kennis en ervaring op het gebied van Herstel en Rehabilitatie. Als gezegd is zij een van de founders van de Psyciatric Rehabilitation Approach, waar de IRB op is gebaseerd. En dat niet alleen, ze heeft het vermogen om haar kennis duidelijk en inspirerend over te dragen. Dit zorgde voor een heerlijke bijeenkomst, waar we ook naar uitgekeken hebben omdat we haar na Covid, voor het eerst sinds lange tijd weer konden ontmoeten. We hebben kennis opgehaald en gedeeld, de banden aangehaald, verbinding ervaren en energie en inspiratie opgedaan.

De rest van de week is ze on tour om vanuit haar expertise en kennis mensen uit het werkveld te inspireren en te enthousiasmeren om zo herstel en participatiemogelijkheden van mensen te vergroten.

Meer weten over Marianne Farkas? Kijk eens op: https://cpr.bu.edu/bio/marianne-farkas/

Maatwerk bij participeren

 

­